Ølensvåg utbygging

Publisert: 31.10.06

> In English


Arbeidet er i gang på Omegas 694 m2 store utbygging i Ølensvåg, Norge. Omegas IAT avdeling som leder utbyggingsprosjektet, tilbyr oss en smakebit på Omegas nye hovedkvarter.

Ølensvåg kontor - Før (venstre) og som det vil bli ferdigstilt (høyre)

Omega har ansatt over hundre nye ansatte i firmaet siden begynnelsen av 2006, og vi i Ølensvåg har derfor vært nødt til å bli flere for å sikre at vi har kapasitet til å leve opp til vårt motto: "Big enough to deliver, small enough to care".

De 56 ansatte som arbeider her i dag har vokst ut av de eksisterende lokalene, noe som har ført til at Teknisk avdeling og Prosjekt Service arbeider utenfor hovedbygningen, henholdsvis i Ølen og i etasjen over Kiwi. Den nye utbyggingen vil øke hovedbygningen fra dagens 520 m2 til over 1200 m2, og vil sørge for at de fleste ansatte blir samlet under ett tak igjen. Noe som Omega mener er viktig for et firma som verdsetter samarbeid i grupper. 

Lederen for utbyggingsprosjektet, Frode Eike (Omega IAT), er mer enn kjent med utformingen som vi kan se frem til i de nye lokalene.

"Det vil bli minst 22 nye kontorer med plass til 30 ansatte, kanskje mer", sier han.
"Det eksisterende møterommet (17.39 m2) er ikke lenger stort nok til hele ledelsen. Den nye bygningen får 3 møterom, hvorav et er på ca. 65 m2 med flott utsikt over fjorden."

Andre forbedringer inkluderer en utvidet kantine med utsikt over fjorden og et nytt 22.8 m2 serverrom.

Byggestilen til den eksisterende bygningen er videreført i den nye utvidelsen. Flere balkonger lages for å dra fordel av den unike utsikten, ettersom det nye bygget blir satt opp 12 meter lengre ut i fjorden enn den eksisterende kaien pr. i dag.

Frode sier at helse og sikkerhetsprosedyrer ble særlig vektlagt under planleggingen.

"Det blir satt opp sprinklersystem i hele bygningen, noe som reduserer nødvendigheten for branndører. Dette fører til at vi får en åpen og lys arbeidsplass, som alikevel er trygg og sikker".

"Vi får også et topp moderne ventilasjonsanlegg ettersom dette er en del av arbeidsmiljøet vi lenge har ønsket å forbedre".

Det nye tilbygget er planlagt ferdig til slutten av 2007. Arbeidet har allerede startet, og de ansatte i Ølensvåg vil snart se fremgang i og med at rammeverket er forventet satt opp allerede februar/mars neste år.

Før (venstre) og som det vil bli ferdigstilt (høyre)

KIWI

Mens ett utbyggingsprosjekt starter, er et annet nesten ferdig. De ansatte i Prosjekttjenester som arbeider i kontorene ovenfor Kiwi flytter nå inn i nye lokaler. Etter ansettelsen av fire nye medarbeidere i avdelingen, vokste de ut av sine tidligere 200 m2 kontorlokaler. Vi har nå doblet dette arealet, og har fått to nye kontorlandskap med mye plass (og enda mer fjordutsikt) for minst 10 ansatte.
 
Med tanke på antatt videre vekst, fortsetter Omega å bruke disse kontorene ovenfor Kiwi både før og etter at den nye bygningen i hovedbygningen er ferdig utbygget.